Busreizen

 1. Home
 2. Algemene informatie
 3. Busreizen

Busreis

Baby
Bagage
Brandstoftoeslag
Busreis
Busnummer per SMS
Minimum aantal deelnemers
Opstapplaats Eindhoven
Opstapplaatsen
Reisdocumenten
Reisduur
Royal Class
Stoelindeling
Toeslag op-/ uitstapplaats
Uitsluiting van deelname
Uitstapplaatsen
Verschillende op- of uitstapplaatsen
Vertrektijden van de bus
Antwoord op je vraag niet gevonden?

 

Baby

Ga je met een baby op vakantie met de bus? Dan is het, vanwege veiligheidsoverwegingen, verplicht om een eigen stoel in de bus voor de baby te reserveren. De kosten voor deze stoel bedragen 90,- euro. 

Bagage

De bussen beschikken over een beperkte bagageruimte. Per persoon mag je het volgende meenemen:

 • 1 koffer of reistas van 20 kilo. De afmetingen mogen maximaal 80x70x30 cm zijn
 • 1 stuk handbagage van 2 kilo
 • 1 paar ski's (met stokken) of 1 snowboard*
 • 1 paar ski- of snowboardschoenen

 

*Neem je een snowboard mee dan is het verplicht om de bindingen van het board te halen. In 1 snowboardhoes mag niet meer zitten dan 1 snowboard. Dit betekent ook geen overige bagage zoals schoenen, kleding en dergelijke.

Om er voor te zorgen dat alle bagage mee kan, is het niet toegestaan om levensmiddelenpakketten mee te nemen. Heb je teveel bagage, dan is de chauffeur verplicht deze te weigeren.

Zorg ervoor dat jouw bagage gelabeld is. Je blijft te allen tijde zelf verantwoordelijke voor de bagage.

Brandstoftoeslag

Wij hebben onze prijzen samengesteld op basis van de dieselprijs rond juni 2016. Er is rekening gehouden met wisseling van de prijzen. Echter, niet met enorme prijsverhogingen. Wanneer de brandstoftoeslag extreem stijgt, staan wij in ons recht om deze stijging aan je door te berekenen.

Uiterlijk 6 weken voor de vertrekdatum gaan wij kijken of een brandstoftoeslag noodzakelijk is. Is de prijs van de brandstof meer dan 10 cent gestegen, dan berekenen wij deze aan je door. Deze toeslag is dan van toepassing op alle gemaakte en nieuwe boekingen. Bij de genoemde stijging komt de toeslag uit op 5,- euro per persoon per retour. Wordt de dieselprijs nog hoger, dan wordt de toeslag naar verhouding aangepast.

Busreis

DVD

Alle bussen beschikken over een stereo geluidsinstallatie en een dvd systeem. Gedurende de reis zorgen de chauffeurs voor gezellige muziek en een leuke film.

Eten en drinken

Dranken zoals thee, koffie, bier, water en fris zijn tegen betaling verkrijgbaar in de bus bij de buschauffeurs. Het is verboden om alcoholhoudende dranken en/of drugs mee te nemen in de bus.

Geen huisdieren

Het is niet toegestaan om huisdieren mee te nemen in onze bussen.

Nachtrust

Rond 00.30 uur gaat de nachtrust in. Radio en TV gaan dan uit, de noodzakelijke nachtverlichting wordt gevoerd en er worden geen stops meer gehouden voor de passagiers.

Roken

In al onze bussen mag niet gerookt worden. Voor de rokers wordt er regelmatig een stop gemaakt.

Stops

Tijdens de busreis wordt er regelmatig kort gestopt. Door onvoorziene omstandigheden kan het voorkomen dat het aantal stops beperkt wordt. Dit kan bijvoorbeeld zijn door weersomstandigheden, pech, technische storingen, verkeersdrukte en dergelijke. Bizztravel is hiervoor niet aansprakelijk.

Busnummer per SMS

Het busnummer staat niet vermeld in de reisbescheiden die je per mail ontvangt. Wij maken de busindeling een paar dagen voor vertrek.

Ongeveer 1 dag voor vertrek ontvang je het busnummer per sms. Het is dan ook erg belangrijk dat je in de boeking jouw mobiele nummer vermeld. Als je een overstap hebt, vermelden wij dit niet in de sms.

 

Minimum aantal deelnemers

Bij al onze vakanties geldt een minimaal aantal deelnemers van 20, bij 2 weken voor de vertrekdatum. Wanneer het minimum aantal deelnemers niet gehaald wordt, behouden wij ons het recht voor om de vakantie te annuleren.

Opstapplaatsen

Wij bieden een beperkt aantal opstapplaatsen aan. Zo heb je minder stops en ben je eerder op jouw bestemming. Veel bussen rijden zonder overstap naar de bestemming. Een aantal bussen komt samen in Bruchem bij Restaurant de Lucht of in Eindhoven.

Kies je voor Bruchem, Eindhoven, Maastricht of Venlo dan hoef je meestal niet over te stappen.

De opstapplaatsen verschillen per bestemming. Je kunt dit nakijken bij de desbetreffende accommodatie onder het tabblad 'Vervoer & aankomst' en daarna onder het subtabblad 'Busvervoer'.

Onderstaand zie je de opstapplaatsen die vaak mogelijk zijn:

Amsterdam: Station Holendrecht, direct nabij OV-knoop (trein/metro/bus)  (Meibergdreef)
Rotterdam: Metrostation Capelsebrug
Utrecht: P+R Muziektheater Leidsche Rein
Breda: Breda, Station Breda-Prinsenbeek, International Bus Stop (Moskesweg)
Bruchem*: Restaurant de Lucht, aan de A2
Eindhoven: P+R Meerhoven
Maastricht: parking voorzijde MVV-stadion 'De Geusselt'
Venlo: Voor Restaurant Heierhoeve
Zwolle: achterzijde van het Centraal Station

*De opstapplaats Bruchem is niet bereikbaar met openbaar vervoer.

Houd er rekening mee dat als er te weinig reizigers op- of uitstappen bij 1 van de bovenstaande plaatsen deze kan vervallen. Als dit gebeurt dan vergoed Bizztravel het tweede klas treinkaartje naar de dichtstbijzijnde op- of uitstapplaats.

Reisdocumenten

Het is belangrijk dat jouw paspoort of ID-kaart nog geldig is als je op vakantie gaat. Reizen met een verlopen paspoort of ID-kaart is niet toegestaan

Reisduur

Wij bieden verschillende reisduren aan. Je hebt de weekreis, maar ook Mini Ski en Midweek reizen.

De bus vertrekt altijd vanuit Nederland in de middag of aan het begin van de avond. Onder normale omstandigheden ben je de volgende ochtend op jouw bestemming. Het vertrek vanuit de bestemming is altijd in de avond. Je bent dan de volgende ochtend weer in Nederland.

Weekreizen

De reisduur is 10 dagen, waarvan je 8 dagen (=7 nachten) op de bestemming bent. Voor de weekreizen vertrekt de bus altijd op vrijdag. Je bent dan zaterdag op jouw bestemming. De terugreis is op een zaterdag, je bent dan op de zondag weer terug in Nederland.

Mini Ski

De reisduur is 5 dagen, waarvan je 3 dagen (=2 nachten) op de bestemming bent. Voor de Mini Ski worden verschillende vertrekdagen aangeboden.
De Mini Ski reizen worden doorgaans aangeboden met vertrek op donderdag, De terugkomst is na het weekend op maandag.

Midweek

De reisduur is 8 dagen, waarvan je 6 dagen (=5 nachten) op de bestemming bent. Voor de Midweek worden verschillende vertrekdagen aangeboden.

De Midweek reizen worden doorgaans aangeboden met vertrek op zaterdag, De terugkomst is een week later op zaterdag.

Royal Class

In al onze bussen zijn alleen Royal Class stoelen aanwezig. Dit zijn stoelen met een voetensteun, de rugleuning is verder verstelbaar en er is meer beenruimte dan bij een normale stoel.

Stoelindeling

Uit veiligheidsoverwegingen krijgt iedereen een vaste zitplaats in de bus aangewezen. De indeling wordt gemaakt door de buschauffeurs. Zij zorgen er voor dat iedereen van de boeking bij elkaar zit in de bus.

Toeslag op-/uitstapplaats

Onderstaand zie je welke toeslag van toepassing is op de op- en uitstapplaats.

 • 9,- euro voor Amsterdam en Zwolle
 • 6,- euro voor Rotterdam en Utrecht
 • 3,- euro voor Bruchem en Breda
 • Geen toeslag voor Eindhoven, Maastricht en Venlo

 

Uitrusting bus

Al onze bussen zijn voorzien van goede winterbanden en sneeuwkettingen zodat je snel en veilig naar de bestemming wordt gebracht. De touringcarondernemingen waarmee Bizztravel samenwerkt, beschikken allen over het ISO 9001:2015 certificaat aangevuld met het ANVR-veiligheidsdocument.

Uitsluiting van deelname

Worden de regels overtreden of wordt er ernstig wangedrag getoond, dan mogen wij het gehele reisgezelschap de verdere deelname aan de vakantie ontzeggen.

De verantwoordelijkheid die de uitsluiting van de vakantie met zich mee brengt zijn voor rekening van de betreffende reiziger(s).

Uitstapplaatsen

Wij streven er naar om alle reizigers in de directe omgeving van de accommodatie af te zetten. In sommige situaties is dit helaas niet mogelijk. Dit kan komen door sneeuwval of dat de wegen niet begaanbaar zijn voor de bus. Je wordt dan zo dicht mogelijk bij jouw accommodatie afgezet. De verdere afstand kun je dan te voet of per taxi afleggen. De taxi kosten zijn voor jouw eigen rekening.

Soms komt het voor dat de bus je naar een centrale plaats in het dal brengt. Vanaf daar wordt je door een plaatselijk transferbedrijf naar de accommodatie gebracht. In de transferbussen zijn mogelijk geen Royal Class stoelen aanwezig. Deze kosten zijn wel inclusief.

Wanneer het logistiek gezien noodzakelijk is kunnen wij gebruik maken van andere busondernemingen. Dan zijn wij afhankelijk van de op- en uitstapplaatsen van deze ondernemingen.

Verschillende op- of uitstapplaatsen

Het komt voor dat reizigers op verschillende plaatsen willen op- en/of uitstappen. Bizztravel kan dan niet garanderen dat alle reizigers in dezelfde bus geplaatst worden. Het komt voor dat er meerdere bussen naar 1 bestemming gaan.

Vertrektijden van de bus

Bizztravel biedt busreizen naar diverse bestemmingen en op diverse dagen aan. Het vertrek voor Frankrijk en Italië is in de middag/begin van de avond. Het vertrek voor Oostenrijk is in de avond.

Meer informatie over de vertrektijden en opstapplaatsen staat vermeld bij de accommodatie onder het tabblad 'Vervoer & aankomst' en daarna onder het subtabblad 'Busvervoer'.