De eerste dag op wintersport

  1. Home
  2. Beginners
  3. De eerste dag

De eerste dag op wintersport

Wat kun je verwachten?

Spannend! De eerste dag, wat nu?
Je bent aangekomen op je bestemming. En dan? Er zijn een aantal dingen die je op de eerste dag moet regelen. We vertellen je graag wat je te wachten staat, zodat jij weet wat je kunt verwachten.

Ik ben aangekomen op bestemming. En nu?
Op de eerste dag zul je een aantal zaken voor de rest van de week moeten regelen. Eén van onze reisleiders zal jou en je reisgezelschap welkom heten en je een welkomst enveloppe met handige info en tips overhandigen. Daarnaast zal de reisleider je informeren over je check-in in je accommodatie, het ophalen van skimateriaal, de locatie en aanvang van jouw lessen en tenslotte zul je jouw skipas ontvangen.

Zet direct bij aankomst het lokale telefoonnummer van je reisleider in jouw telefoon, zodat je hem/haar altijd snel kunt bereiken.

Hoe kan ik het skimateriaal regelen?
Ski- of snowboardmateriaal kun je bij jouw boeking reserveren. Dat scheelt een hoop geregel ter plaatse! Geef dus bij het boeken aan welk materiaal je wilt huren en profiteer van scherpe prijzen.

Waar haal ik mijn materiaal op?
Je materiaal kan je ophalen bij de skiverhuur in het dorp. We geven dit duidelijk aan op de plattegrond/voucher, die je krijgt na boeking van je wintersportvakantie. Zo heb je meteen aan het begin alles geregeld en kan het avontuur beginnen!

Wat is een skipas eigenlijk?
Een skipas is jouw toegangsbewijs tot de  skiliften en pistes in het skigebied. Als je de skipas in je zak hebt, gaat de poort overal automatisch open.

Maak van tevoren een foto van je skipas uit voorzorg en bewaar je skipas altijd in een gesloten broek- of jaszak, zo raak je jouw skipas nooit kwijt.

Is het ingewikkeld om een skipas te gebruiken?
Nee, het is heel simpel; de poorten scannen de skipas automatisch. De skipas werkt als een toegangsbewijs in het skigebied.

Waar moet ik mijn materiaal opbergen tijdens de wintersport?
Er zijn altijd kluisjes (skilockers) of opbergruimtes aanwezig bij de accommodatie. Je kunt hier even naar informeren bij de receptie/reisleiding. Het is niet toegestaan om skischoenen mee te nemen in je appartement. Ook kan je soms skilockers op de piste huren, dit verschilt per gebied.

Piste info


Hoe weet ik dat er lawine gevaar is?
Hier is gelukkig een duidelijk systeem voor. Er staat op de borden bij de pistes aangegeven wanneer er lawine gevaar is, met internationale tekens. Ga als beginner nooit off-piste én helemaal niet bij lawinegevaar.

Welke verschillende pistes zijn er?

De pistes geven we aan in kleuren: groen, blauw, rood en zwart. Ben je een beginner? Dan is de groene piste een goede start. Ook op de blauwe piste vind je dan nog genoeg uitdaging. Vermijd als beginner de rode en zwarte pistes, die zijn voor gevorderden. Alle pistes zijn duidelijk aangegeven d.m.v. stokken en kleuren.

Wat zijn de openingstijden van de pistes?

Dat verschilt per seizoen en per bestemming. Meestal is het ongeveer van 8.30 uur tot 16.30 uur. Je kunt dit het beste zelf even checken op de pistes. Zorg dat je altijd op tijd de lift terug pakt, want die hebben eigen sluitingstijden. Op naar de après-ski of de gezelligheid van je appartement!

Bij elke skilift hangt een klok en staat de sluitingstijd aangegeven.