Skilessen

  1. Home
  2. Beginners
  3. Skilessen

Skilessen tijdens je eerste wintersport

Alles wat je moet weten over skilessen

Zijn er meer mensen met weinig ervaring in de skiles?
Ja, maak je daar vooral niet druk om. Om de lessen leuk en leerzaam te houden zit je in een groepsles, waarin iedereen hetzelfde niveau heeft. Als beginner zit je dus bij andere onervaren mensen in de les. Samen doe je ervaring op in de wintersport en krijg je de basistechniek van het skiën/snowboarden vast onder de knie.

Spreekt men op de bestemming ook Nederlands?
Vooral in Oostenrijk heb je veel Nederlandse skileraren. Als je leraar geen Nederlands spreekt, maakt dat eigenlijk niks uit. Je moet vooral kijken en oefenen, zo leer je zonder woorden de techniek. De skileraar zal altijd iedere oefening voor doen.

En wat gebeurt er als ik slecht blijk te zijn in skiën/snowboarden?
Dat is geen enkel probleem, iedereen leert het op zijn eigen tempo. Bovendien; het is vakantie, dus relax! Als je het erg moeilijk vindt kan je in overleg met de skischool passende lessen krijgen. Na de eerste dagen kijkt de leraar altijd of mensen beter naar een andere groep kunnen om te leren skiën/snowboarden.

Hoe leer ik het beste skiën/snowboarden?
Het is gezellig en leerzaam om lessen te nemen. In de lessen leer je het skiën of snowboarden op de juiste manier, je zult er zeker profijt van hebben. Ga je skiën? Dan leer je eerst remmen en bochten maken, daarna krijg je lessen om je techniek te verbeteren. Als snowboarder leer je eerst om rustig de piste af te glijden en te remmen. En voor je het weet snel je de piste af!

Wat voor persoon geeft mij de lessen?
Kiezen voor skilessen is altijd een goed idee. En regel je de leraar via Bizztravel? Dan weet je zeker dat je leert skiën of snowboarden van een gediplomeerd leraar. Wel zo fijn toch? Je leert dan de basistechniek op de juiste manier, zo maak je een mooie start.

Bij een Bizztravel beginners wintersportvakantie zijn de skilessen altijd inclusief!

Waar kan ik Nederlandstalige les krijgen?

Er zijn veel Nederlandse skileraren in de Alpen. Je kunt echter niet op alle bestemmingen Nederlandse lessen krijgen. Door de duidelijke gebaren en gezamenlijke oefeningen, lukt het je ondanks dat ook om de techniek te leren. De leraar doet alles eerst voor om goed te leren skiën of snowboarden.

Hoe werkt een ski-lift eigenlijk?
Misschien lijkt een ski-lift je wel eng tijdens de wintersport. Dan helpt het als je weet wat er gebeurt. Eigenlijk is het simpel: je staat in de rij, gaat door het controlepoortje en stelt je op voor de lift. Vervolgens stap je in en doe je de beugel omlaag. Er zijn 3 soorten liften: de sleeplift, de gondel en de stoellift.

Wat is de hoogte van een ski-lift?
De hoogte hangt af van het type ski-lift. Zo is de sleeplift bij de grond, de stoellift maximaal 10 m hoog en de gondel 20 m. De veiligheid is belangrijk, daarom houden ze bij de stoeltjeslift rekening met beginners bij het instappen. Ook staat overal wel personeel om je hulp te bieden. Voor je het weet ben je helemaal gewend aan de ski-lift.

Zijn er regels op de piste waar ik mij aan moet houden?
Ja, er zijn zeker een paar regels op de piste. Zo geef je altijd voorrang aan de mensen vóór je op de piste. Verder mag je niet midden op de piste blijven zitten. Uiteraard komen de regels ook tijdens de skilessen aan bod, je hoeft dit nu dus nog niet te weten.