Waarom wintersport?

  1. Home
  2. Beginners
  3. Waarom wintersport

Wil jij graag op wintersport, maar weet je niet wat je kunt verwachten en waar je allemaal rekening mee moet houden? Met Bizztravel beginners leer je in je eigen tempo skiën of snowboarden en ervaar jij hoe fantastisch een wintersportvakantie

Wat maakt wintersport zo leuk?
Als je het eenmaal geprobeerd hebt, wil je niet meer anders! De hele dag buiten zijn, de unieke sfeer en gezelligheid en natuurlijk…. supersportief bezig zijn. Dat is wintersport! De snelheid op de piste geeft je een enorme dosis adrenaline. Daag jezelf uit en behaal steeds nieuwe successen op de piste. Met een voldaan gevoel zoek je de gezellige après-ski op of juist rust in je eigen sfeervolle accommodatie. Wintersport is de ultieme oppepper tijdens een lange, saaie winter!

Is leren skiën of leren snowboarden gemakkelijk?
Natuurlijk kan jij leren skiën/snowboarden! Hoe snel dit gaat verschilt per persoon, maar iedereen kan het leren. Ben jij goed in andere sporten of kan je schaatsen of skeeleren? Dan is leren skiën/ snowboarden echt wat voor jou. De eerste dagen moet je even wennen op de ski's. Maar; het geeft een geweldige kick als je eenmaal van de piste afraast! Het is inspannend, maar levert ook de eerste vakantie al je eigen succesmomenten op. Je bepaalt zelf hoe groot je jouw uitdaging maakt, je kunt kiezen uit pistes voor allerlei niveaus.

Neem skiles, zodat je de basis snel onder de knie hebt.

Is skiën of snowboarden eng of valt dat wel mee?
Als je het nog moet leren, is skiën of snowboarden soms wel spannend. Dit gevoel gaat snel weg als je skiles volgt en de basis onder de knie hebt. Alles is in het begin nog nieuw. Ook zijn de bergen natuurlijk hoog om bovenop te staan en je moet even wennen aan de lift. Op sommige pistes is het druk en moet je je weg vinden, maar dit gevoel wordt snel minder en dan is het vooral erg leuk.

Vallen de kosten voor wintersport meee?
Wintersport hoeft niet altijd duur te zijn. De kosten voor wintersport hangen af van je wensen en bijvoorbeeld het skigebied dat je kiest. Denk bij kosten aan:

• Accommodatie
• Reis/vervoer
• Skipas
• Skimateriaal (aanschaf of huur)
• Reisverzekering
• Skiles
• Skikleding (tip: leen de eerste keer skikleding!)
• Eten en drinken

De Bizztravel beginners wintersportvakanties zijn altijd inclusief skipas, lessen, materiaalhuur en een helm.

Is wintersport koud om te doen?
Nee, laat je vooral niet afschrikken door kou. De temperatuur hangt af van het skigebied en de periode dat je erheen gaat. Natuurlijk kan het soms koud zijn op de piste. Maar daar zijn skikleren voor uitgevonden! Een goede warme broek en jas zijn belangrijk, leen dit de eerste keer van iemand. Extra warmte krijg je door laagjes te dragen. En als de zon schijnt is het goed toeven en krijg je een lekker tintje!

Is wintersport pijnlijk om te doen of valt dat mee?
Net als iedere nieuwe sport die je probeert, kan ook de wintersport pijnlijk zijn. Het is een behoorlijke inspanning, spierpijn en vermoeidheid horen er dan ook bij. Ga je leren snowboarden? Dan kan de wintersport pijnlijk zijn door het letterlijke vallen en opstaan in de sneeuw. Voorkom pijnlijke voeten door goede skischoenen, vraag bij het huren advies hierover. Gelukkig zijn al deze 'kwaaltjes' het zeker waard om de wintersport uit te proberen. De lol die je er van hebt en de adrenaline die het geeft zijn ongeëvenaard!


Kan ik zonder hoge pijngrens ook leren skiën of snowboarden?
Absouluut, je hoeft geen hoge pijngrens te hebben om te leren skiën of snowboarden. Ben je enthousiast en heb je het doorzettingsvermogen om een nieuwe, gave sport te leren? Dan gaat het je zeker lukken om te leren skiën/snowboarden!

Wat moet ik doen als ik gewond raak?
Op de piste moet iedereen gewonde mensen helpen. Daardoor krijg je gelukkig altijd snel hulp. Alle skigebieden beschikken ook over een hulpdienst, die snel bij je is. Ga altijd samen met iemand skiën, zeker als beginner.

Neem de plattegrond van het skigebied mee, met het nummer van de hulpdienst.

Is leren snowboarden makkelijker dan skiën?
Dat verschilt erg per persoon. Bij het snowboarden moet je meer je evenwicht bewaren, dat is best lastig. Op ski's glijd je gemakkelijker naar beneden dan op je snowboard, dat kan ook best even eng zijn. Je kunt het natuurlijk allebei uitproberen, dan weet je meteen wat je het leukste vind.

Is skiles mogelijk voor volwassenen als je ouder bent?
Natuurlijk kan je ook als je ouder bent skiles krijgen! Het is een uitdaging om als je wat ouder bent te leren skiën of snowboarden. Vaak ben je minder flexibel of misschien wel angstig om te vallen. Maar: je bent nooit te oud om iets te leren! En met enthousiasme en doorzettingsvermogen, gaat het je zeker lukken. Wintersport is leuk voor jong en oud!

Wintersport voor kinderen

Is skiles voor kinderen makkelijker dan voor volwassen?
Ja, kinderen zijn enthousiast en niet bang om te vallen. Ze staan een stuk dichter bij de grond en leren spelenderwijs snel tijdens de skiles. Er zijn voor kinderen vaak leuke extra's aan het eind van de skiles, zoals een prijsuitreiking. De sneeuwpret is voor de meeste kinderen een geweldige ervaring. Voor je het weet racen ze je voorbij op de piste!

Wat bedoelen jullie met 'mini-kind'?
Ga je met je kinderen skiën? Dan gelden voor kinderen speciale prijzen voor verhuur van bijvoorbeeld ski's. De leeftijdsgrens verschilt per dorp, informeer hiernaar bij onze klantenservice, of via Twitter bij de reisleider.

Vanaf welke leeftijd kun je leren skiën/snowboarden?
Skiën is leuk voor jong en oud. En kinderen leren het spelenderwijs heel snel. Vanaf ongeveer 5 of 6 jaar kunnen kinderen al meedoen aan de skiles.

Wat is er voor kinderen te doen in het skigebied?
Kinderen zijn vaak gek op de sneeuwpret. Het hangt van het skigebied af wat er precies voor ze te doen is. Er zijn kindvriendelijke bestemmingen, we geven je uitgebreide informatie, zodat je een goede keuze kunt maken.

Is het goedkoper voor kinderen om te leren skiën/snowboarden?
Ja, de skipas en materiaalhuur zijn vaak voordeliger voor kinderen. Ook geven de hotels kinderkorting. Niet alleen leuk dus, maar ook nog eens voordelig om vroeg te leren skiën!

Daarom Bizztravel beginners!


• Korting op lessen, materiaalhuur en helm
• Onze reisleiders op bestemming staan 24/7 voor jou klaar
• Altijd inclusief skipas
• Wij doen nét dat stapje extra om jouw eerste wintersport tot een succes te maken